Een onvergetelijke culinaire ervaring. Tijdens deze DO Empordà wijntour word je ondergedompeld in een diepgewortelde traditie van dit Mediterrane gebied...

DO EMPORDÀ

Empordà is een van de oudste wijnregio's die terug voert tot aan de Romeinse tijd. De zee, de bergen en de droge tramuntana wind uit het noorden proef je terug in de wijnen.

De wijngaarden variëren in hoogte van 200m boven de zeespiegel tot zeeniveau. Deze combinatie zorgt er voor dat het gebied zich uitstekend leent voor biowijnen. De wijn uit de Empordà staat volop in de belangstelling. We bieden je een heerlijk verwen wijn/spijs arrangement! 

ONTDEK DE BESTE BODEGA'S

We bezoeken de beste en verrassende wijnhuizen. De meest typerende wijnen van de streek zijn de rosats: kersenrode rosé's, licht, fris en fruitig en de vi negre; zwarte wijn! Naast de lokale druivensoorten, zoals Garnatxa (Lledoner), Xarel.lo, Macabeo, Cariñena en moscatel, worden de laatste jaren ook geïmporteerde druiven verbouwd zoals Tempranillo, Chardonnay, Cabernet Sauvignon en Merlot. En wist je dat de beste wijn ter wereld uit Spanje komt! ..en niet uit Frankrijk of Italië.

WANNEER EN VOOR WIE ?

De vendimia (wijnoogst) of verema zoals de Catalanen het noemen, is van eind augustus tot begin oktober. September is daarom het meest geschikt voor een tour langs de bodega's en vinya's. De wijnstokken zijn nog groen en hangen nog vol met druiven. Tijdens deze tour maken we kennis met de wijnen en de verfijnde Catalaanse keuken. Waarvan we genieten tussen de glooiende groene wijnvelden. Bon profit!

Voor wijnliefhebbers en levensgenieters.

Prijs Luxe Culinair Wijn arrangement:

op aanvraag (min. 3 nachten)*