Bezoek de mooiste baaien die al vele kunstenaars hebben geïnspireerd. Het theatrale museum, de vissershuisjes en een kasteel dat Salvador Dalí voor zijn muze Gala kocht, vormen samen de Dalí-driehoek. Dit zet de Costa Brava in een geheel ander perspectief. 
Dalí museum FIGUERES

DALÍ MUSEUM

In de zestiger jaren bouwde Dalí zijn eigen museum: het Teatro Museu Dalí. Hij kreeg volledig carte-blanche van de gemeente Figueres. Het is nu een van de drie hoogtepunten in de Dalí-driehoek. Het museum met de voor Dalí zo kenmerkende paspoppen en eieren op het dak zijn al een kunstwerk op zich. Of je nu een kunstliefhebber bent of niet, de veelzijdige surrealist Dalí biedt iedereen wel wat.  In het museum een naaktschilderij van Dalí’s vrouw Gala, dat op een afstand van twintig meter ineens in een portret van Abraham Lincoln overgaat. Op de enorme patio staat een Cadillac centraal. Elke ruimte heeft zijn eigen sfeer. Wereldberoemd is Dalí’s bizarre creatie van Mae West, waarvoor hij speciaal een kamer in het museum heeft ontworpen. Geleidelijk raak je steeds meer onder de indruk van de veelzijdige productiviteit van deze kunstenaar. 

Cultuur

VISSERSHUISJES DALÍ

Dalí en zijn muze betrokken in 1930 een rijtje vissershuisjes aan de kust in Portlligat, waar ze met een kleine onderbreking bijna vijftig jaar zouden wonen. Het prachtige surrealistische complex is de fascinerende tweede poot van de Dalí-driehoek. Het echtpaar verbouwde de huisjes tot één woning en richtte het in met veel toegepaste kunst. Je kunt je goed voorstellen dat Dalí geïnspireerd raakte door het woeste landschap, waar hij middenin woonde. De inrichting oogt bijna tijdloos en er lijkt nauwelijks iets te zijn veranderd sinds Dalí in 1982 vertrok. Er is een zwembad, dat sterk doet denken aan de Moorse vijver in het Alhambra. En net als in zijn huis en museum worden we er geconfronteerd met Dalí’s voorkeur voor eieren, paspoppen en slangen.

 een reuzenei staat, dat mooi afsteekt tegen de blauwe baai met vissersbootjes.

Cultuur_edited.jpg

CASTELL GALA

In Púbol staat een kasteeltje tussen het groen. Het stamt uit de 15e eeuw en verkeerde in erbarmelijke staat toen Dalí het speciaal voor Gala kocht. Twee jaar lang zette hij zich aan de restauratie en de surrealistische inrichting ervan. Ook in de tuin is zijn hand zichtbaar in de beelden van olifanten met giraffenpoten en de hoofden van zijn favoriete componist Wagner bij de fontein van het zwembad.

Na de restauratie kwam Dalí er alleen als Gala dat goed vond. 
Het kasteel van Púbol heeft ruime, hoge vertrekken die bijvoorbeeld plaats bieden aan een kolossaal hemelbed in de gastenkamer. Ook de bibliotheek is enorm. Verder hangen hier de toiletten die Gala droeg en de schilderijen die Dalí voor en van haar schilderde.


Prijs: op aanvraag (min. 3 nachten) 

Incl. entree tickets Dali Driehoek

Je verblijft in een 2-persoonskamer met eigen badkamer. Inclusief ontbijt,  Doucheset, handdoeken, bedlinnen.  

 Excl. vliegtickets, huur auto (reis-)verzekeringen, schoonmaakkosten en toeristenbelasting.