Corona-protocol

EEN VEILIGE EN ZORGELOZE VAKANTIE BIJ CASA DE LA LUNA*

 

Onze casa is kleinschalig en gelegen in een landelijke en niet drukke omgeving. Uiteraard hanteren we een corona-protocol.

We schilderen "en plein air" in de prachtige baaien en wandelen en fietsen langs de kust en door de Gavarres. Ook andere activiteiten vinden nagenoeg allemaal in de buitenlucht plaats.

Als ‘Nederlandse locals’ zijn wij goed op de hoogte van de maatregelen in Spanje en wat er wel en niet kan. We informeren je daarover in je eigen taal.

Onze gasten zijn vooral Nederlanders, die inmiddels gewend zijn aan de ‘anderhalve meter samenleving’.

Met Nederlandssprekenden onder elkaar is het ook makkelijker om afspraken te maken hoe we hiermee omgaan bij Casa de la Luna, bijvoorbeeld tijdens het ontbijt en bij het zwembad.

Voor toeristische plaatsen en musea kunnen beperkingen gelden. Wij zijn op de hoogte van de actuele situatie en delen deze met onze gasten.

Wij kennen de omgeving goed en kunnen je bij uitstek veilige ‘go local’-tips geven om toch zoveel mogelijk uit je vakantie te halen. En natuurlijk weten wij bij welke restaurants in de buurt je veilig terecht kunt om lekker te eten.

Als er onverhoopt assistentie op wat voor gebied dan ook nodig is, weten wij de weg en spreken ook Spaans om je bij te staan.

Maatregelen om iedereen een veilige en zorgeloze vakantie te bieden:

De maatregelen die wij hebben getroffen om COVID-19 te voorkomen, voldoen aan de door de Spaanse overheid aan ons gestelde eisen, en ook aan de richtlijnen van het Nederlandse RIVM. In deze tijd is het van groot belang om alert te zijn op hygiëne en hiervoor passende maatregelen te treffen. We zullen er alles aan doen om onze gasten een waardige en ontspannen vakantie te bezorgen met alle persoonlijke aandacht en service die iedereen van ons gewend is.

Ook in Begur geldt de ‘anderhalve meter samenleving’, dus we vragen jullie om deze afstand in acht te nemen naar anderen. Om naar je kamer of naar buiten te gaan vragen we je om rekening te houden met andere gasten en elkaar ruimte te geven, zodat de 1,5 meter afstand gewaarborgd is. Dat kan dus betekenen dat je soms even moet wachten om naar binnen of naar buiten te gaan. In Spanje is het eerder gebruikelijk dat je voorrang geeft, in plaats van dat je het neemt : -)

Bij het zwembad is er voldoende ruimte, zodat ieder een eigen plek heeft op minimaal 1,5 meter van andere gasten. Na gebruik van je eigen badhanddoek kun je deze aan het einde van de middag inleveren en wordt deze uitgewassen. Desgewenst wordt er een badhanddoek door Casa de la Luna verstrekt.

Het ontvangen van bezoek van niet-gasten is helaas niet mogelijk.

Heb je verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius? Blijf dan in je kamer en meld het ons. In overleg zorgen wij dan voor assistentie, zoals doktersbezoek en/of testen.

Mocht je vóór vertrek van huis al verschijnselen hebben: blijf dan thuis, laat je zo snel mogelijk testen en handel volgens de geldende voorschriften!

Hoe zijn de regels in Spanje?

Op openbare plaatsen houd je 1,5 m afstand. Deze regel is niet nodig voor mensen uit je eigen ‘bubbel’, familie of mensen waar je mee samen reist of woont. Mondkapjes zijn verplicht op openbare plaatsen en op alle plaatsen waar je denkt dat mensen mogelijk te dicht op elkaar komen. Neem er dus altijd een mee!  Dus ook in de supermarkt. Bij aankomst en vertrek in restaurants en bars. Aan tafel zijn ze ook verplicht, uiteraard behalve tijdens het eten.

Al deze maatregelen dragen er zorg voor dat je even gezond naar huis gaat als dat je gekomen bent. Uiteraard kunnen wij geen 100% garantie geven dat er niets zal gebeuren. Daarom sluiten wij ook elke verantwoordelijkheid hiervoor uit. Maar als we er samen voor zorgen dat we verantwoordelijkheid nemen voor elkaar, komt het helemaal goed en kan iedereen bij ons van een fijne en veilige vakantie genieten.

Bij Casa de la Luna hebben wij in het onderstaande protocol de maatregelen samengevat. Wij voeren maatregelen in die erop gericht zijn om de kans op besmetting zo klein mogelijk te maken, uiteraard gaan deze maatregelen samen met de reeds algemeen bekende voorschriften:

Algemeen

 • In de ontvangsthal van het vliegveld begroeten we elkaar op 1,5 meter en vragen we je eerst je handen te reinigen met desinfectiegel voordat je in de auto stapt. Tijdens het vervoer in de auto dien je je mondkapje op te houden.

 • Bij aankomst kun je je op je kamer omkleden en opfrissen.

 • Was regelmatig goed je handen met zeep.

 • Hoest en nies in de binnenkant van je ellenboog.

 • Houd rekening met elkaar en houd voldoende alfstand (1,5m), wacht bijvoorbeeld even als iemand op de gang of trap is.

 • Gebruik de desinfectie gel/water met zeep voordat je de koelkast, koffiemachine, dranken, servies e.d. in de algemene ruimtes gebruikt.

 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg (niet in toilet)

 • We hebben een thermometer beschikbaar voor gebruik. Indien iemand 38 graden of meer koorts heeft, wordt verzocht met ons contact op te nemen en direct naar de kamer te gaan.

 • Wij maken de contactpunten in de algemene ruimtes en buiten dagelijks schoon

Kamer

 • In de kamer staat desinfectie gel.

 • Gebruik alleen het toilet op je eigen badkamer.

 • Voor elke gast hebben wij 1 mondkapje per dag klaargelegd. Extra mondkapjes zijn beschikbaar á € 1,-.

 • De schoonmaak van de kamers hebben wij vooraf zo zorgvuldig mogelijk gedaan.

 • Ventileer de kamer regelmatig. Let op: Gebruik geen airco.

Zwembad

 • Gebruik op de ligbedden de zwembad-badlakens die door Casa de la Luna* worden verstrekt

 • Gebruik de buitendouche en spoel het water weg met de wisser

Ontbijt

 • Wij serveren het ontbijt om 09.00 uur of in overleg op een ander tijdstip.

 • We serveren het ontbijt in principe buiten op het terras en als dit vanwege het weer niet mogelijk is, op de kamers.

 • Zowel in het gastenverblijf beneden als boven in de algemene ruimte staat een koffiemachine en waterkoker. Uiteraard kan niet iedereen tegelijk bij de koffiemachine, dus houd gepaste afstand. Wij zullen de koffiemachine regelmatig schoonmaken.

Diner

 • We gaan naar restaurants in de omgeving. Hier volgen we de protocollen van het restaurant. Bij het diner aan huis verzorgen we de gerechten aan één van de grote buitentafels. Ook de hapjes worden buiten geserveerd. Bij slecht weer wordt er in overleg gekeken waar het eten het beste kan worden geserveerd.

 

Alle maatregelen zijn gebaseerd op de kennis van feiten van dit moment uiteraard onder voorbehoud van wijzigingen door het CCAES (Spaanse RVIM). Dan zullen wij dit direct doorvoeren.

 

Hygiëne en schoonmaak

 

We hanteren strenge hygiëne maatregelen rondom schoonmaak van algemene ruimten en in de kamers:

Algemene ruimten worden dagelijks geventileerd. Gebruik zoveel mogelijk de schuifpuien die overdag openstaan, zodat je geen deurklinken hoeft aan te raken. Op de buitentafel op het terras staat een flacon met desinfectiegel, zodat je je handen kunt ontsmetten voordat je naar binnen gaat.

Bij het schoonmaken van de kamers en de badkamers gebruiken wij papieren doeken, desinfecterende doekjes en andere wegwerpschoonmaakartikelen.

Wij maken eerst schoon (verwijderen van vuil bacteriën en onzuiverheden), dan desinfecteren we (bacteriën doden met bleekmiddel, alcoholoplossing of ontsmettingsmiddelen. Door dit te doen gaan we de verspreiding van infecties het beste tegen. Wij controleren de vervaldata van de schoonmaakproducten die we gebruiken.

We wassen het linnengoed en handdoeken op de warmst aanbevolen temperatuur.  

Ook de ligbedden bij het zwembad desinfecteren wij elke dag voor gebruik.

Wat als je tijdens je verblijf  te maken krijgt met coronaklachten?

Tijdens coronatijd is het extra belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de voorwaarden van je reisverzekering. Wat er gedekt is, is per reisverzekeraar verschillend. Het eerste wat je moet doen als je verschijnselen hebt is met ons contact opnemen. Check vervolgens bij je reisverzekeraar wat te doen.  Casa de la Luna neemt dan contact op met de lokale gezondheidsautoriteiten voor een test. Vermijd in afwachting van de uitslag contact met anderen en houd voor zover mogelijk ook afstand van je reisgenoten, om verdere besmetting te voorkomen. Blijkt uit de test dat je corona hebt, volg dan de lokale adviezen en de adviezen van je reisverzekeraar op. Heb je hulp nodig, neem dan contact op met jouw reisverzekeraar of met het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat kan telefonisch via +31 247 247 247 of via het nummer van de Nederlandse ambassade in Spanje: 0034 952 380 888

Via Whatsapp +316 8238 7796 of via Twitter op @24/7BZ.

Let op: Casa de la Luna is niet verantwoordelijk voor eventuele (financiële) schade door of vanwege mogelijke Corona.

*Casa de la Luna wordt rechtsgeldig vertegenwoordigd door Atelier-Mediterraneo gevestigd in Geldrop Nederland