Zwembad

BIENVENIDO A CASA DE LA LUNA!

We heten u van harte welkom bij Casa de la Luna!

U kunt tussen 16 en 18 uur bij ons inchecken. U ontvangt één sleutel voor toegang tot de B&B. Op de dag van vertrek dient u vóór 10 uur de sleutel weer in te leveren. 

bbq casa de la luna

GEBRUIK B&B KAMERS

Onze B&B heeft de beschikking over twee 2-persoonskamers. Elke kamer is geschikt één of twee  personen. Het is derhalve niet toegestaan om met meer dan twee personen in de kamer te overnachten en/of te verblijven dan wel het ontbijt te nuttigen.

Indien de naast gelegen kamer vrij is, kan deze in overleg met ons worden gebruikt enkel en alleen voor het opbergen van uw koffers. 

Ga met onze spullen om zoals u dat met uw eigen spullen doet en houdt de kamers netjes en opgeruimd. Gaat er onverhoopt toch iets stuk graag meld het ons even. Berg de (hoofd)kussens die u niet nodig hebt op boven in de linnenkast.

U kunt gebruik maken van het schaduwdoek bedoeld boven het buitenterras bij de B&B. Het doek is  eenvoudig te bevestigen en is tevens regenbestendig. Bij stevige wind dient u deze er af te halen. Ook als u er niet bent verzoeken we u het doek eraf te halen.

De kleinere kussens van de loungeset dient u bij regen in uw B&B op te bergen of in de daarvoor bestemde opbergbox. De grotere kussens dienen in een plasticzak onder het afdak bij de B&B te worden gelegd of in de naast gelegen kamer indien deze niet in gebruik is. Leg geen kussens op de grond!

Wij vragen u om rekening te houden met de mensen die in de directe omgeving wonen en na 23.00 uur geen harde muziek aan zetten of anderszins geluidsoverlast te veroorzaken.

VOOR UW EIGEN VEILIGHEID

Voor de veiligheid van uw spullen dient u, zodra u niet in de B&B bent, de toegangsdeur en beide schuifpuien af te sluiten. De schuifpuien dienen afgesloten te worden door middel van het plaatsen van de witte pin in de schuifpui. Ook vragen we u om de verlichting en airco uit te zetten. Niet alleen als u weggaat maar ook als u in de tuin (boven) verblijft.

Laat geen kaarsen onbeheerd branden. Er staat een brandblusapparaat bij de B&B-ingang. In geval van brand dient u ons direct te waarschuwen en 112 te bellen.

Roken en drugsgebruik in de B & B is verboden.

Bovendien hanteren we een Corona protocol. Onze B&B is kleinschalig en als u met twee personen komt garanderen we dat er geen andere gasten gedurende uw verblijf in de B&B aanwezig zullen zijn. Zo bieden we u een veilige en zorgeloze vakantie aan de Costa Brava. Daarnaast conformeren we ons aan de maatregelen van de RIVM  in zowel Catalonië als Nederland. 

ONTBIJT

Vul uw ‘breakfast menu’ een dag van te voren in en geef deze bij ons af óf maak een foto en app deze aan ons door. Het ontbijt wordt buiten op het aanrecht bij de ingang van de B&B in een mand koel geserveerd. Serviesgoed vindt u in de rode kast bij de B&B. De vuile vaat kunt u nadien weer op het aanrecht plaatsen. Bij minder weer wordt het ontbijt aan onze eigen eettafel binnen geserveerd.

We vragen u om onze privacy te respecteren en niet onaangekondigd de privé verdieping te betreden. Indien nodig kunt u ons altijd even bellen of appen.

HONESTYBAR

In onze B&B kunt u gebruik maken van de honesty bar. Gedurende uw verblijf noteert u wat u uit de bar gebruikt en aan het einde van uw verblijf rekent u in één keer af. Altijd handig zodat u niet steeds op en neer hoeft naar de supermarkt. De honesty bar (koelkast) vindt u bij de ingang van de B&B.

Begur kent vele goede en leuke restaurants, zelden wordt je teleurgesteld. Voor Tapas zijn er vele mogelijkheden in het centrum, zoals El Tapas de Begur op het sfeervolle plein. Maar er is zoveel meer. We delen graag onz favorieten met u!!

Zwembad

AANWEZIG IN OF BIJ DE B & B

 • Bedlinnen. Bij een verblijf van langer dan 7 nachten wordt het bedlinnen verschoond. De kosten hiervan zijn in de prijs inbegrepen.

 • 3 handdoeken per p.p./ per wk  (extra handdoekenset  € 2,50 p/st)

 • Hang indien mogelijk uw handdoeken buiten op het droogrek uit

 • Er liggen handdoeken bij de zonnebedjes om op te liggen.

 • Föhn/stijltang

 • 1 set toiletartikelen (shampoo, douchegel, handzeep en deodorant)

 • Wasrek met wasknijpers

 • Airconditioning (afstandsbediening, gebruik de rode knop en kies vervolgens een van de oplichtende symbolen in de display voor het instellen)

 • Electrische verwarming

 • Nespresso koffiemachine (gebruik alleen flessenwater!) en 10 cups. Extra cups kunt u in de supermarkt zelf aanschaffen. Gebruik alleen de orginele Nespresso koffiecups!!

 • Waterkoker

 • Honesty bar (noteer wat u hebt gebruikt, de prijslijst ligt erbij)

 • BBQ (BBQ gereedschap ligt in de rode buitenkast)

 • TV scherm met chromecast (enkel het scherm aanzetten, rechtsonder. Er is geen afstandsbediening nodig. Maak een bluetooth verbinding met je telefoon en cast via een app Netflix, Ziggo, Videoland, NPO, RTL xl etc. Kies voor “gastenverblijf”

 • In de ladekast in de hal staan leesboeken/tijdschriften en informatiefolders over de omgeving.

LADEKAST:

 • 5 Koffie- en 11 theekoppen

 • Keramiek theepotje

 • 3 Wijnglazen

 • 5 Theelepels

 • 3 Onderzetters

 • Zoetjes/suiker/koffiecups

 • Kurkentrekker

 • Flessenopener

 • Placemats en tafelzeil vindt u buiten in de lades van de tafel

 

BUITENKAST:

 • Broodplank                                wasknijpers

 • Bbq set                                        broodrooster

 • Kniplichtje                                  broodmandje

 • 5 waterglazen                          4 eierdopjes

 • 4 wijnglazen                              peper/zout mannetjes

 • 4 kleine schaaltjes                  plastic afvalzakken/poetsdoekjes

 • 2 grotere schaaltjes                verdeelstekker

 • 4 ontbijtbordjes                      kaasstolp

 • Servethouder                           melkkan

 • Waterkan                                   wijnkoeler

 

 

 

EXTRA SERVICE

Laat ons even weten als u gebruik wilt maken van onze:

 • Wasmachine (wasbeurt € 7,50 incl. wasmiddel)

 • Droger (droogbeurt € 2,50)

 • Kluis (om reisdocumenten/kostbaarheden extra veilig te bewaren)

 • 2 mountainbikes (gratis)

AFVAL

Voor het storten van afval in Begur kunt u het milieupasje gebruiken. Er zijn stortplekken voor het afval bij: Casa de la Campo, Carrer Pablo Picasso (halverwege de weg richting Palafrugell) óf Camí Camp de Futbol (richting Regencos bij het voetbalveld van Begur). Gebruik aparte afvalzakken voor restafval, plastic en papier. De recycler pedaalemmer staat bij de ingang van de B&B. Bij verlies van het milieupasje wordt € 100,- in rekening gebracht.

SCHADE

U bent wettelijk aansprakelijk voor schade die u of uw medegasten aan de B&B accommodatie of de daarin aanwezige zaken toebrengt. Een schadegeval dient door u direct aan ons te worden gemeld. Eventuele reparatie- en of vervangingskosten dienen door u te worden vergoed.

Onze B&B is niet rolstoeltoegankelijk en niet geschikt voor minder validen en kleine kinderen. Er zijn geen huisdieren toegestaan. En mag er op de kamers niet worden gerookt!

Tenslotte adviseren we u om het kraanwater níet te drinken. Gebruik hiervoor flessenwater.

RESTAURANTS IN BEGUR

Begur kent vele goede en leuke restaurants, zelden wordt je teleurgesteld. Je vindt tapas op het gezellige. Maar er is zoveel meer. We willen graag onze favorieten met u delen!

 

Recer de la Mar – Sa Riera

Hier wordt eerlijk en heerlijk gekookt! Echte Catalanen, maar wel met internationale ervaring en daardoor verrassend, lekker en betaalbaar. Dit restaurant is ook vrijwel het hele jaar open en dat maakt ze bij ons extra populair. Je komt er vanzelf langs, als je van of naar het strand van Sa Riera gaat en je kunt er dus ook heel goed lunchen tijdens een stranddag! 

Plaza Sa Riera, tel: +34 972 622384

www.facebook.com/recerdelamar/

 

La Pizzeta – Begur Centrum:

Dit restaurant is een echte aanrader als je met kleinere kinderen uiteten wilt. Waarom? Allereerst omdat ze fantastische pasta en pizza’s serveren en de meeste kinderen dat lekker vinden! Maar zeker ook omdat ze al om 19.00 uur geopend zijn en dat kom je niet vaak tegen in Spanje. En op tijd eten is met kinderen uit het noorden van Europa vaak fijn, omdat ze dat gewend zijn. Er worden wel meerdere shifts gedraaid, dus de hele avond blijven zitten in juli en augustus is niet mogelijk als je vroeg komt.

Ventura Sabater, 4 in Begur (tegenover het marktplein).

www.lapizzeta.com

 

Tothora – Begur Centrum

Misschien meer een eetcafé, maar een echte ontmoetingsplaats in Begur, met eenvoudige, maar heerlijke gerechten en tapa’s. Ook dit restaurant blijft vrijwel het hele jaar open en mede daarom komen veel bewoners hier ook. Naast lekker eten kun je hier ook vaak terecht om een wedstrijd van FC Barcelona live te kijken, of bijvoorbeeld wedstrijden op een WK of EK.

Carrer Francesc Forgas, 1 – Begur (tegenover de kerk, naast het gemeentehuis)

www.tothorabegur.com

 

Sa Garoffa– Residencial de Begur 

Net buiten Begur, vlakbij Casa de la Luna, ligt dit biologische restaurant, met een heerlijke tuin. Heerlijke gerechten, zeer vriendelijke mensen en naast biologisch eten is er ook een biologische winkel. Ze zijn pas geopend in 2018, maar maken nu al goede naam!

Camí del Mas Rostei, s/n – Begur

www.sagarrofa.com

 

Toc al Mar – Aiguablava strand – Begur

Dit restaurant ligt zo’n beetje óp het strand van Aiguablava en ligt dus ook op één van de mooiste plekjes van de hele kust. En dan is het eten er ook nog eens heerlijk. Uiteraard staat er veel vis op de kaart, wat logisch is als je praktisch met je voeten in de zee zit te eten. Perfect voor een lunch, maar wel reserveren in de zomer!

www.tocalmar.cat

Can Kai – Begur Centrum

Als je een keer geen zin hebt in Tapas of andere heerlijke Spaanse gerechten, kun je in Begur tegenwoordig ook heel lekker Japanse tapas eten: Sushi! Midden in het centrum gelegen, naast de beroemde bar La Lluna, ligt Japans restauran Can Kai. 

Carrer de la Concepcio Pi “Tato”, 3, Begur

www.cankai.es

 

Can Nasi - Begur Centrum

Praktisch naast Can Kai gelegen is Restaurant Can Nasi. Dit restaurant is al jaren een zeer vertrouwde naam in Begur. Met een tuin waarin je heerlijk weg van de drukte zit te eten in de zwoele Spaanse avonden. Met uitzicht op de mooie “Cubaanse” huizen in Begur.

Carrer Camí del Mar, 5. Begur.

www.cannasi.com

 
Hotel Restaurant Sa Tuna

Wie van verse vis houdt, gecombineerd met één van de mooiste baaien van de Spaanse kust, kan met een gerust hart naar dit restaurant gaan. Altijd super vers en fantastisch klaargemaakt. En met uitzicht op de prachtige baai van Sa Tuna. Koninklijk zou ik durven zeggen.

Passeig de l’Àncora, 14Sa Tuna – Begur

www.hostalsatuna.com

Es Catius


Es Catius – Sa Tuna

Ook in Sa Tuna, maar een totaal ander restaurant, si Es Catius. Ook hier heerlijk visgerechten, maar in leuke setting aan tafeltjes op de trappen van een smal straatje dat naar het strand loopt. De enthousiaste eigenaren bedienen je zelf en er is regelmatig live muziek om de sfeer nog verder te verhogen.

Pas Es Catius 3, Sa Tuna - Begur

https://www.facebook.com/Es-Catius-549082441871107/

 

Diferent – Begur centrum

Dit restaurant is betrekkelijk nieuw in Begur en ligt midden in het centrum, naast de kerk en het plein. Absoluut hoge kwaliteit en stijlvol. De kaart is internationaal. De kok heeft ervaring opgedaan in zeer goede restaurants, waaronder Bulli.

Placa de l'Iglesia, 4, Begur.

www.diferentrestaurant.es/en/

Aiguaclara - Begur centrum

Gezellig restaurant. Aardige eigenaren en organiseren in het hoogseizoen hele gezellige avonden met live muziek en vinyl draai avonden. Heel sfeervol restaurant en heerlijk eten voor mooie prijzen!

Carrer Sant Miquel, 3 Begur

SUPERMARKTEN IN DE BUURT

•  Jodofi (2 minuten met de auto)

•  Esclat (grote supermarkt Costa Brava Boulevard in          Palafrugell)

•   Mercadona en Aldi (Av. d'Espanya, 236, 17200 Palafrugell)

PARKEREN

Er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen aan de openbare weg. Natuurlijk kunt u ook boven aan de inrit bij het huis parkeren. Let op want de helling is steiler dan u misschien denkt. Indien u boven aan de inrit parkeert zorg dan voor een vrije doorgang voor andere auto’s. U kunt weer naar beneden rijden via de inrit van de buren. Mocht u uw elektrische auto willen opladen, is dat bij Casa de la Luna niet toegestaan. Er zijn voldoende oplaadpunten in de buurt van Begur.